Harry’s boodschap over De geheimen van de kostschool

Vandaag verschijnt de detective De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley. Harry Whittaker, Lucinda’s oudste zoon, heeft voor alle fans nog een boodschap over dit spannende verhaal.

‘Hallo! Ik ben Harry Whittaker en ik ben Lucinda Riley’s oudste zoon. Je weet misschien dat ik de coauteur ben van de Beschermengeltjes–kinderboekenserie, en ook dat ik verantwoordelijk ben voor het voltooien van de Zeven zussen-serie. Maar nu ben ik hier om te praten over Lucinda Riley’s splinternieuwe, opzichzelfstaande boek: De geheimen van de kostschool.

Dit is een heel speciaal boek om verschillende redenen. De eerste reden is dat het de enige detective is die mama in haar 30-jarige carrière als auteur heeft geschreven. Ze praatte vaak over hoe ze was geïnspireerd door een van haar favoriete auteurs, Agatha Christie, wiens fantastische mysteries tot op de dag van vandaag nog door miljoenen lezers met plezier worden gelezen. Wat mij betreft komt dat echt tot uiting in dit verhaal van Lucinda. Het mysterie is tegelijkertijd intiem en, zoals je van mama zou verwachten, ingrijpend. Het verhaal speelt zich af in een afgelegen kostschool in Norfolk in Engeland. Een pestkop wordt dood aangetroffen in zijn slaapzaal en de kostschool zit vol met verdachten. Zoals je van mama kunt verwachten, zijn er verschillende verbanden met het verleden. De geheimen van de kostschool zijn dieper en donkerder dan iemand zich ooit voor kan stellen. Het is een fantastisch boek. Ik denk dat de typische karakterisering die je van mama verwacht goed naar voren komt in de geweldige karakterisering van de hoofdpersoon, detective Jazz Hunter. Ik weet zeker dat jullie van haar gaan houden: ze had waarschijnlijk zelfs een eigen serie kunnen hebben!

Verborgen geheimen uit het verleden hebben een sterke invloed op de gebeurtenissen van nu. Wederom zal Lucinda Riley je in haar typische stijl meenemen naar het verlaten, maar mooie landschap van het platteland van Norfolk, waar wij als familie woonden op het moment dat het boek werd geschreven. De kostschool die centraal staat in het boek is zelfs deels gebaseerd op de school waar mijn broers, zussen en ik destijds naartoe gingen. Maar ik kan bevestigen dat er in de gangen van onze eigen kostschool niets heeft plaatsgevonden dat zó dramatisch was als de gebeurtenissen in dit boek.

Een ander verbazingwekkend feitje is dat dit boek, hoewel het was geschreven in 2006, nooit het daglicht heeft gezien. Liefhebbers van Lucinda Riley’s boeken zullen weten dat mama tussen haar carrière als Lucinda Edmonds, de naam waaronder ze in de jaren 90 schreef, en haar terugkeer als Lucinda Riley in 2010, drie boeken schreef die in die periode niet gepubliceerd werden. Twee daarvan zijn vervolgens alsnog met veel succes verschenen: dit zijn De olijfboom en De vlinderkamer. Deze titel is de derde van deze niet eerder gepubliceerde romans en het plan was altijd dat mama het zou uitbrengen als ze de Zeven zussen-serie had voltooid. Ik ben zo blij om in 2022 dit boek met jullie te delen, en ik weet zeker dat mama je nog eens naar een nieuwe en levendige wereld zal brengen zodra je de pagina’s begint om te slaan. Ik wens je veel succes met het achterhalen van de moordenaar… ik denk niet dat het je gaat lukken!