Kent en het Lake District

Het Lake District
De zeven zussen – Schaduw speelt zich af in het gevarieerde landschap van Engeland. Van de rustige provincie Kent, dat zoals Star benoemt ook bekend staat als de ‘tuin van Engeland’, tot het noordelijke Lake District, dat gedefinieerd wordt door het robuustere landschap. Beide plekken hebben een (letterlijk) rijke geschiedenis. Gevestigd in het noordwesten van Engeland, dichtbij de Schotse grens, heeft het Lake District niet alleen het diepste water van Engeland (namelijk Wastwater), maar ook de hoogste berg, Scafell Pike, die Archie en Flora samen moedig beklimmen. Ik heb ooit als klein meisje Scafell beklommen met mijn vader en onderweg naar beneden werden we overvallen door een hevige bui, net als Archie en Flora in het boek!

Sissinghurst Castle

Het Scafell Pike District
Kent is minder robuust maar net zo mooi. Gevestigd in het zuidoosten wordt het uitzicht gedomineerd door akkerland, bosgebieden, oude marktstadjes en veel deftige huizen. Onder deze huizen bevindt zich Sissinghurst Castle, samen met zijn beroemde tuinen. Dit gaf me de inspiratie voor High Weald, het fictionele familielandgoed van de familie Vaughan. Sissinghurst Castle behoorde toe aan Vita Sackville-West, die een kleine rol speelt in Schaduw als Violets ‘speciale vriendin’. Het kasteel en het landgoed waren in verval op het moment dat ze in 1930 de eigenaresse van het land werd. Haar man en zij werkten hard om hun schatten te restaureren en ontwierpen een ambitieuze tuin.

Britse cultuur

De tuinen van Sissinghurst
Omdat Schaduw verschillende aspecten van de Britse cultuur en het Engelse erfgoed verkent, moest ik natuurlijk wel onze wereldberoemde Engelse landtuinen in het boek verwerken. Door Flora en Star kreeg ik de kans om voor High Weald mijn eigen perfecte tuin te bedenken.