In de voetsporen van CeCe

In het begin van De zeven zussen – Parel reist CeCe naar Krabi, Zuid-Thailand, een plek die gevuld is met fijne herinneringen aan de tijd die ze daar met Star gespendeerd heeft. Ze hoopt daar de moed te verzamelen om verder af te reizen naar Australië. CeCe en ik delen een liefde voor deze dramatische en prachtige locatie, haar verblijf hier was dan ook geïnspireerd op de vele bezoeken die ik zelf met mijn familie aan Krabi heb gebracht.
Verkennen van de ongelofelijke lagune, Koh Hong, net als CeCe en Ace

Railay Beach

Railay Beach, waar CeCe Ace voor het eerst ontmoet, bevindt zich op een schiereiland, afgescheiden van het vaste land door indrukwekkende kliffen van kalksteen, en kan alleen bereikt worden door middel van een langstaartboot vanaf Krabi Town. Het strand is een Mekka voor backpackers om te relaxen en te genieten van avontuurlijke buitenactiviteiten, zoals rotsklimmen.
Lucinda Riley op Phra Nang Beach
Op Phra Nang Beach

Chicken Island

Een van mijn favoriete boottochtjes was naar Chicken Island (dat er inderdaad als een kip uitziet), waar je kan snorkelen in helder warm water en kan zwemmen met geweldige, tropische vissen om je heen. Phra Nang Beach is slechts een korte wandeling verwijderd van Railay. Zoals CeCe ontdekt, is de beroemde Cave of the Princess aan het zuidelijke uiteinde van het strand gevuld met honderden fallussen in alle soorten en maten. Sommige van deze fallussen zijn zelfs net zo lang als ik. Ze zijn uit hout gesneden en in felle kleuren geverfd.
Zwemmen met de vissen bij Chicken Island

Phra Nang

De legende gaat dat de geest van Phra Nang, een Indiase prinses die verliefd werd op een lokale visser maar toen tragisch omkwam tijdens een schipbreuk, in deze grot leeft. Eeuwenlang hebben vissers offers zoals lingams (wat dus de uit hout gesneden fallussen zijn) aan de prinses gegeven, dit zijn symbolen van goddelijke energie. De vissers geloven dat deze lingams welzijn en vruchtbaarheid zullen garanderen voor hen en hun families. Hoe dan ook, het is sowieso een ongewone plek om te slapen, zoals CeCe in Parel doet!
Het altaar in de Cave of the Princess
Het altaar bij de Cave of the Princess in de nacht